Nyugtalanítja Lázárt Habony esküvője

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Egyre több jel utal arra, hogy a kormányban ismerik Habony Árpádot, csak nem mindig helyeslik az ügyeit.


A csütörtöki Kormányinfón több kérdést is kapott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Szépművészeti Múzeum és Habony Árpád közti „együttműködéssel” kapcsolatban.

Lázár kijelentette, hogy Habony Árpád magánéleti viszonyait nem követte, de nyugtalanítja, ami a Szépművészeti körül zajlik. Arról is beszélt, hogy Baán László, a múzeum igazgatója „nagyon súlyosan téved”, ha azt hiszi, a Szépművészeti sorsa attól függ, hogy az intézmény kikkel van jóban.

Hozzátette, hogy Habony nem kap fizetést a kormánytól.

Közben felmerült, hogy Habony Árpád 2007-es esküvőjének az idején még Hiller István (MSZP) volt a kultuszminiszter. Erre reagálva Tóbiás József, a szocialista párt jelenlegi elnöke közleményében azt írta: „Az akkori kulturális miniszter nem tudott róla, hogy Habony Árpád a Szépművészeti Múzeumban tartja esküvőjét. Ha tudott volna róla, nem engedélyezte volna. A közel fél évtizede kulturális miniszterként tevékenykedő Balog Zoltán felelőssége, hogy lépjen ebben az ügyben.”

Ahogy lapunk megírta, szakértők szerint 1,5-2 millió forintos „ajándék” lehetett a Szépművészeti termeinek ingyenes átengedése Habony Árpád 2007-es esküvőjére.