Nyugalomra vágyik? Nézzen izlandi tévén birkavalóságshow-t!

Fotó: AFP / FELIX K�STLE

-

A nemzeti közszolgálati csatorna, a RUV úgy döntött, hogy csatlakozik a slow television mozgalomhoz, és egy teljes napot szán arra, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas képsoroktól mentes műsort sugározzon. Az izlandi tévénézők szeme láttára születnek majd kis bárányok.


24 órán keresztül, élőben tudósítja majd a RUV televízió az észak-izlandi Skagafjordur területén található farm várva várt bárányainak születését. A tudósítás csütörtök délben fog kezdődni, és aki a tévén keresztül nem tudja majd nyomon követni a vajúdást, annak Twitteren lesz lehetősége követni percről percre. A műsor készítői azt remélik, hogy az újításnak köszönhetően a nézők bepillantást kaphatnak egy tradicionális farm életébe – írja a BBC.


A maratoni műsort néhány norvég minta alapján készítik. A norvég köztévé, az NRK egyszer például 12 órán keresztül közvetítette élőben, ahogy felhasogatott farönkök égnek. Ennél még merészebb vállalkozás volt, amikor 2011-ben 130 órán keresztül tudósítottak egy a norvég partok körül vitorlázó hajó útjáról.

A Norvégiában indult slow television mozgalom a BBC Four fantáziáját is megragadta, és az év elején bejelentették: tervezik, hogy egy kétórás műsort szentelnek egy csatornán utazó hajónak, illetve narrátor és aláfestő zene nélküli három órán keresztül mutatják a Nemzeti Galéria körbejárását.