Nyomoznak Zagyva György Gyula fenyegetőzése miatt

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Hamarosan kihallgatják a Jobbik volt képviselőjét.


Zaklatás alapos gyanúja miatt indított nyomozást a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselőjének fenyegetőzése miatt – írja a Magyar Idők. A lap szerint a nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, ám hamarosan kihallgatják Zagyvát, akivel közölni fogják a vizsgálat eredményét. A Btk. 222. paragrafusa szerint akár két évet is kaphat a zaklató.

Varga-Bíró Tamás a Facebookon bírálta Zagyvát, mert szerepelt Gulyás Márton új választási rendszerért lobbizó videójában. Ezután Zagyva állítólag életveszélyesen megfenyegette a zenészt, aki feljelentette. Zagyva a feljelentés megtétele közben is felhívta és fenyegette Varga-Bírót, a kihangosított beszélgetést az ügyeletes tiszt is hallhatta. A rendőr tanúként szerepel ezentúl az ügyben.

Zagyva ugyanakkor tagadta, hogy halálosan megfenyegette volna Varga-Bírót, de azt elismerte, hogy "zsidó tempót" emlegetett.

Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a „gyalázatos antiszemita fenyegetőzés" ellen a törvény teljes szigorával lépjen fel. A volt jobbikos képviselő szerint egy már zajló büntetőeljárásba való ilyen beavatkozás a politika részéről kimeríti a hivatali visszaélés bűncselekményét, ezért feljelentést tesz az ügyészségen a kormányfő ellen.