Nyomozást rendeltek el a menekülteket megrúgó operatőr ellen

-

A Szegedi Járási Ügyészség garázdaság vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el László Petrával szemben, aki a feljelentés szerint szerdán több menekültet megrúgott a röszkei rendőrségi gyűjtőpontnál.


A Csongrád megyei főügyészhelyettes, Törő Sándor közölte, a főügyészségre érkezett feljelentés szerint a helyszínen forgató egyik tévé operatőrnője több menekültet bántalmazott, köztük gyermeket is. László Petra belerúgott egy menekülő lányba, egy apát pedig elgáncsolt, aki karjában a gyerekével futott.

Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság nyomoz, ahol vizsgálják azt is, súlyosabb bűncselekményt is meg lehet-e állapítani.

László Petra ellen a DK és a PM is feljelentést tett - előbbi garázdaság, utóbbi közösség tagja ellen elkövetett erőszak miatt. Feltehetően a nyomozás nem a két párt feljelentése miatt indult, azok ugyanis postán még nem értek oda.

A nőt azonnal kirúgták, tette világszerte óriási felháborodást váltott ki.


A büntetési tételek

A BTK szerint aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Három évet kap, ha a garázdaságot nyilvános rendezvényen követi el.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint egyébként a nő 7,5 évet is kaphat, mivel tette közösség tagja ellen elkövetett erőszaknak minősülhet, és több embert bántalmazott.