Nyomozást indított az FBI a fekete diákot dobáló rendőrrel szemben

-

A dél-karolinai férfi már többször állt bíróság elé feketék bántalmazása miatt. Többek között Ben Fields tartóztatta le korábban azt a lányt is, aki most videóra vette, ahogy osztálytársát kihajítja a padból, végighúzza a földön és megbilincseli.


Egy dél-karolinai iskolában rendőrt hívtak egy fegyelmezetlen, fekete bőrű diákra, akit, miután nem akart engedelmeskedni a kivezényelt a hatósági férfinak, a rendőr kirántotta a padból, levágta a földre, aztán végig ráncigálta a padlón, majd megbilincselte. Ezt az a videó is tanúsítja, ami villámgyorsan végig szaladt az amerikai közösségi médiában, nagy felháborodást keltve a meghökkentő képsorokkal.


A Spring Valley High School nevű iskolában intézkedett rendőrt – aki úgynevezett iskolai rendőrként szolgál – a megyei seriff Leon Lott ugyan eleinte nem nevezte meg, de a Mashable.com már tényszerűen közli, hogy a fekete diákkal erőszakosan bánó férfit Ben Fieldsnek hívják.

Fields ellen a polgárjogok megsértésének gyanúja miatt az FBI indított nyomozást.A rendőrnek azonban már korábban is voltak hasonló ügyei.
2013-ban vélhetően indokolatlanul alkalmazott erőszakot ugyancsak fekete diákkal szemben, ügyét januárban tárgyalják.
2010-ben is állt már bíróság elé, akkor egy 2005-ös esetet vettek elő, amikor állítólag a rendőr egy fekete párt vert meg.
2006-ban pedig egy fekete nő jelentette fel a férfit és egy társát bántalmazásért, de a keresetét három évre rá elutasították.

Sőt, még a fent említett felvételt készítő diáknak, Niya Kennynek is volt negatív tapasztalata a férfival, rendzavaró magatartás miatt ugyanaz a rendőr bilincselte meg őt korábban, aki most az osztálytársát terítette le.