Nyomoz a rendőrség a magára hagyott miskolci kisfiú ügyében

Forrás: police.hu

-

A 3 év körüli kisfiút egy pad mellett találták sírva hétfőn. A rendőrök telefonon elérték az anyját, de az nem törte magát a fiáért.


A rendőrség nyomozást indított a Miskolcon hétfőn elhagyatottan talált kisfiú ügyében – mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A gyerekért még nem jelentkeztek a szülei, de a rendőrség már ismeri az édesanyját és a személyazonosságát is.

Az alezredes tájékoztatása szerint lakossági bejelentés alapján sikerült megállapítani a 3 év körüli kisfiú személyazonosságát, és egy telefonszám alapján elérték az édesanyját, ám hívás közben a vonal néhány másodperc alatt megszakadt, és azóta sem veszi fel senki a telefont. Ismert a nő miskolci lakcíme is, de ott sem találják – tette hozzá a szóvivő.

A miskolci rendőrkapitányság az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt rendelt el nyomozást még kedden.

Janasóczki Attila közölte: a rendőrség keresi a gyermek édesanyját, ugyanis a néhány másodperces beszélgetésből nem sikerült megtudni, milyen körülmények között maradhatott egyedül a gyermek, és miért nem jelentkezik az anya azóta sem. A gyereket hétfő délután találták meg Miskolcon, a Stadion utcában. A kisfiút kórházba vitték megfigyelésre, ám miután már tudják, kicsoda, hamarosan nevelőszülőhöz vagy intézetbe kerülhet.