Nyomoz a rendőrség a hungaristagyanús jobbikos Facebook-posztok miatt

-

Ismeretlen tettes ellen, uszítás gyanújával nyomoz a rendőrség az egyik jobbikos szervezet hungarista jellegű Facebook-posztjai miatt. A jékei alapszervezet oldalára képi világában és szövegeiben is a nemzetiszocialista rendszert idéző posztok kerültek ki. A hatóságoknak Tényi István szólt.


Május 16-án a Kettős Mérce írta meg, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom jékei alapszervezete nemhogy nem kölyökkutyák köré építi a kommunikációját, de egyenesen nyilas propagandával árasztja el a Facebook oldalát. A nyilaskeresztekkel és második világháborús katonákkal gazdagon tarkított bejegyzéseket a Jobbik azóta már eltávolította a Facebook oldaláról.


A cikk nyomán Tényi István (akiről bővebben itt írtunk) feljelentést tett, és közösség elleni uszítás bűntette miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság meg is kezdte a nyomozást.

Tényi arra is felhívja a figyelmet, hogy a Jéken az a Kovács József került a polgármesteri székbe, aki ugyan függetlenként indult, de a Jobbik támogatását élvezte.


az egyik posztról készült képernyőfotó