Nyomoz a rendőrség a Fidelitas disznóvágásán kitört balhé miatt

-

A Fidelitas februári füzesgyarmati zártkörű disznóvágásán verekedés volt, amely során ketten meg is sérültek. A Békéscsabai Rendőrkapitányság most garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben.


Az eset érintettjei közül ugyan senki nem tett bejelentést, de Tényi István szólt a hatóságoknak – írja az Index. A disznóvágáson állítólag Kerékgyártó Gábor, Vinkovics Norbert, a szervezet budapesti alelnöke, valamint Lehoczki Ádám és Bordács Bálint kezdtek dulakodni, Bordács és Lehoczki megsérültek. Utóbbi a lapnak megerősítette, hogy valóban folyik nyomozás az ügyben, ennek részleteiről azonban nem akart beszélni.


A disznóvágáson kitört balhénak egyéb következménye is volt: a Fidesz ifjúsági tagozatának akkori budapesti elnöke, Kurucz Dániel az eset után lemondott, noha állítólag ő nem volt ott a verekedésnél.

Hogy pontosan min kapott össze a négy tag, az nem világos, de az Index szerint az állhatott a hátterében, hogy a két megsérült fidelitasos Kurucz Dániel köréhez tartozott, amely kör viszont belső ellenzéke a Fidelitas jelenlegi vezetésének.