Nyomoz a rendőrség a diákokat molesztáló testneveléstanár ügyében

-

Szexuális tartalmú SMS-eket küldött diáklányoknak, de megúszta. A fenntartóváltás lett a veszte: az iskola a Kliktől átkerült az NGM alá, amely nem hagyta annyiban az ügyet.


Félreérthetetlenül szexuális tartalmú üzeneteket küldött több diáklánynak is hónapokkal ezelőtt egy Veszprém megyei középiskola tanára a Facebookon; mikor ezzel szembesítette az igazgató, önként felmondott - írta még novemberben az Index. Néhány nap múlva a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója közbenjárt az ügyében, így a tanárt visszahelyezték. Akkor úgy tűnt, az egész ennyiben marad, csakhogy időközben az iskola fenntartót váltott: átkerült a Nemzetgazdasági Minisztérium alá.


A minisztérium pedig a cikk megjelenése után vizsgálatot indított, amely megállapította, a tanár megszegte a köznevelési törvényt és a munkaköri leírásban foglaltakat is, így kirúgták.

Az Index úgy tudja, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatójának jelzése után a rendőrség nyomoz a tanár ügyében, szexuális visszaélés bűntettének gyanúja miatt.