Nyomkövetővel a lábán tört be egy budai lakásba

-


A 46 éves méhteleki férfi, akinek a házi őrizetét vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelték el, hatósági engedélyt kapott arra, hogy a lakóhelyéről Szombathelyre utazhasson ügyvédi konzultációra.


A szabolcsi főkapitányság ügyeletese az elektromos nyomkövető jelzése alapján kísérte figyelemmel a férfi mozgását, és amikor az a budapesti Nyugati pályaudvaron tartózkodott, fel is hívta őt. A mobiltelefonját azonban más vette fel, aki azt állította, hogy a gyanúsított otthon hagyta a telefont.

Az ügyeletes nem sokkal később azt észlelte, hogy a gyanúsított már a Széll Kálmán téren jár, ekkor újra felhívta őt telefonon, és ezt a hívást a férfi már fogadta. A törzsőrmesternek mindez gyanús lett, ezért azt mondta a férfinak, hogy maradjon ott, ahol van, járőrt küld érte, de ő továbbment, amit a nyomkövető folyamatosan jelzett.

A nyíregyházi ügyeletes értesítette az egyik budapesti kapitányságot, amelynek a járőrei hamarosan megtalálták egy háznál az éppen utcára lépő férfit. Felszólították, hogy álljon meg, a gyanúsított azonban menekülésre fogta, de a rendőrök utolérték.

Időközben jelzés érkezett a rendőrségre, hogy a házban, ahonnan a férfi kijött, betörés történt. A nyomkövetős gyanúsított az erkélyajtót betörve jutott be az egyik lakásba, és értékek után kutatott, de végül zsákmány nélkül távozott.

A férfit a házi őrizet szabályainak megsértése miatt előzetes letartóztatásba helyezték és a betörés miatt is eljárás indult ellene.