Nyomkövetőt kell viselnie az óriási óvadékot fizető Vizoviczkinak

Forrás: MTI

-

Az ügyészség és a védelem is fellebbezett. Az eddigi legnagyobb óvadék 60 millió forint volt.


A házi őrizetben elektronikus nyomkövetőt kell viselnie Vizoviczki Lászlónak. A Fővárosi Törvényszék szerdán első fokon úgy döntött, hogy elfogadja az óvadékkérelmet, és 250 millió forint óvadék ellenében megszűnhet a vádlott előzetes letartóztatása - mondta Póta Péter, a törvényszék szóvivője.

Az ügyészség az óvadékkérelem elutasításáért fellebbezett, míg a védelem a házi őrizet elrendelését kifogásolja. A Fővárosi Törvényszéken az eddigi legmagasabb összegű óvadék a 60 millió forint volt - mondta a szóvivő.

Az éjszakai élet egykori befolyásos diszkótulajdonosát rendőrök megvesztegetésével és adócsalással vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozás még 2012-ben kezdődött, Vizoviczki és a főrendőrök perét 2015 elején zárt eljárásban kezdte tárgyalni a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa.


Volt készpénz

Vizoviczki több éjszakai szórakozóhelyet üzemeltetett a Hajógyári-szigeten és a belvárosban. A vád szerint lefizetett rendőrökkel biztosította szórakozóhelyeinek a zavartalan működését, ahol rendszeresek voltak a drogfogyasztások, illetve drogárusítások is. Terjeszkedésnek egyik módszere az volt, hogy a megvesztegetett rendőrökkel a konkurens szórakozóhelyeken razziáztak és ellehetetlenítettek a működésüket.


Letartoztatásakor a II. kerületi házában hozzávetőlegesen 420 millió forint készpénzt találtak.