Nyolcra nőtt a gyanúsítottak száma a dombrádi hamis honosítás ügyében

-

Amikor áprilisban a VS.hu beszámolt a még tavaly nyáron indult büntetőeljárásról, még csak négy gyanúsított volt.


Nyolc embert gyanúsítanak a Dombrádon történt, egyszerűsített honosítási eljárásokkal kapcsolatos visszaélések miatt indult büntetőeljárásban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője. Szilágyi László elmondta, a megyei rendőr-főkapitányság befejezte az ügyben a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kisvárdai Járási Ügyészségnek, ahová azok május 12-én érkeztek meg.

Az ügyész jelenleg tanulmányozza az iratokat, de döntést még nem hozott az eljárás további menetéről. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint az ügyésznek harminc napon belül kell az ügyben döntést hoznia, azonban ezt a határidőt az ügyészség vezetője - kivételes esetben - harminc nappal meghosszabbíthatja. Nagy terjedelmű ügyben a felettes ügyész legfeljebb kilencven napig is meghosszabbíthatja az elintézési határidőt.

Az ügyben nyolc személy szerepel gyanúsítottként - ismertette a részletek említése nélkül a szóvivő, hozzátéve, hogy a feldolgozás alatt álló ügyről nem adhat bővebb tájékoztatást.