Nyolcezer csirke pusztult el egy tűzben Kistarcsánál

-

Egy csirkenevelde és egy egy lakóépület gyulladt ki hajnalban, a tűzoltók nyolc vízsugárral oltják. Emberélet nincs veszélyben.


Az első információk szerint nyolcezer naposcsibe pusztulhatott el a Kistarcsa és Csömör között fekvő Nádor majorban keletkezett tűzben, a becsült kárérték több tízmillió forint - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden hajnalban az MTI-vel.

A közlemény szerint egy 2400 négyzetméteres csirkenevelde és egy vele egybeépített 178 négyzetméteres lakóépület gyulladt ki. Emberek nem voltak veszélyben. Nyolc vízsugárral sikerült körbehatárolni a tüzet, amelyet folyamatosan oltanak. A hat fővárosi tűzoltójármű és legénysége mellett a gödöllői hivatásos tűzoltók is bekapcsolódtak az oltási munkákba, amit a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szervez és irányít a helyszínen.

Az oltáshoz szükséges vizet ingajáratban szállítják a tűzesethez, az oltást pedig kívülről végzik az omlásveszély miatt. A mezőgazdasági létesítmény tetőzete már beomlott - írja közleményében az OKF.