Nyolcéves kislánynál diagnosztizáltak mellrákot Amerikában

-

Ritka emlőrákot diagnosztizáltak egy nyolcéves amerikai lánynál. A Utah államban lévő Centerville-ben élő Chrissy Turner a világ egyik legfiatalabb mellrákbetege.


A váladéktermelő karcinóma a mellrák egyik ritka formája, az összes emlődaganatos betegség kevesebb mint egy százalékát teszi ki.


Anette Turner, Chrissy édesanyja az ABC News amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy lánya fedezte fel a daganatot. „Egy vasárnap délután odajött hozzánk, és azt mondta, »Mami, félek, van egy ilyen csomóm«” – emlékezett vissza az édesanya.


Rémisztő volt, amikor először megtudtam. De tudtam, hogy le tudom győzni, és le fogom győzni

– hangoztatta Chrissy.

Anette Turnernek korábban petefészekrákja volt, édesapjánál nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak.

A lányt már előjegyezték műtétre egy utahi klinikán. A műtét költségeinek támogatására a barátai által indított jótékonysági kampányban már 50 ezer dollár gyűlt össze.Salt Lake City gyermekkórházának orvosai bíznak abban, hogy a daganatot el tudják távolítani. „Jól kezelhető. Chrissynek el fogják távolítani az egyik mellét, hogy megelőzés gyanánt megszabaduljanak minden szövettől, amely előidézhetné a daganat kiújulását” – közölte Brian Bucher, a kislány kezelőorvosa.

Szakemberek hangoztatják, hogy Chrissy esetében genetikai tényezők játszanak szerepet, mivel a gyermek mindkét szülője daganatos beteg.

A váladéktermelő karcinóma általában 15 és 30 év közötti nők körében léphet fel.