Így hullámvasutazott nyolc órán át egyvégtében a 82 éves rajongó

-

Vic Kleman a Pittsburgh külvárosában, West Mifflinben található történelmi hullámvasúton száguldott körbe 95 alkalommal egyetlen nap alatt. Azért tett meg 95 kört, mert a Jack Rabbit hullámvasút éppen idén ünnepli 95. születésnapját.


Az egykori üzletember és amatőr színész a vasárnap teljesített 5000. menet után kijelentette, hogy nagyszerűen érzi magát. A nap folyamán más hullámvasút-rajongók, barátai és a park dolgozói is csatlakoztak hozzá. A férfi elárulta, hogy a hosszú menetre készülve egészen keveset evett és ivott, mert még a mosdóba sem szeretett volna kimenni, hogy megszakítsa a köröket. Egy mentőkocsi azért minden eshetőségre készen állt, de végül nem volt szükség rá.Kleman 2010-ben teljesítette a 4000. kört az 1920-ban felállított faszerkezetes hullámvasúton. Az idős hullámvasút-rajongó elmondta, hogy Pittsburghbe költözése, 1959 óta száll fel rendszeresen a világ ötödik legöregebb hullámvasútjára.

Kleman a nap végén kicsit elgyöngülve, de saját lábán, botjára támaszkodva távozott a parkból, röviden így írva le állapotát:


Nagyon jól éreztem magam utána. De arról inkább nem beszélek, hogy fogom érezni magam holnap reggel.