Nyolc hónapos terhes nőt küldött a földre a kaliforniai rendőrség

-

Testkamera rögzítette, ahogy a rendőrök megbilincselnek, és arccal a földre nyomnak egy fekete bőrű nőt. Belső vizsgálat csak a felvétel nyilvánosságra kerülése után indult.


Az eset még januárban történt, a kaliforniai Barstowban. Charlena Michelle Cooks akkor 8 hónapos terhes volt, és éppen a kislányát tette ki az iskolánál, amikor koccant egy másik nő kocsijával. Az kihívta a rendőröket, és bár végül ki se derült mi történt, a terhes asszonyt letartóztatták.


Az alább látható videó tanúsága szerint a letartóztatás előzménye az volt, hogy nem mondta meg a teljes nevét. Megragadták, és hiába tiltakozott, megbilincselték. Ugyancsak hiába kiabálta hogy terhes, arccal lefelé a földre nyomták. Mint utólag a rendőrség megindokolta, a nő „ellenállt a letartóztatásnak".

A felvételen, amit egy jogvédő csoport hozott nyilvánosságra, jól látszik, hogy a rendőrség előtte kikérdezte azt a nőt is, aki kihívta őket. Ő fehér bőrű, tőle nem tudakolták a nevét.

Kaliforniában egyébként nem feltétlenül kötelező a személyes adatokat megadni, ha azt nyomós ok nélkül kérik.Öt nappal a videofelvétel nyilvánosságra kerülése után, most kedden, a rendőrség belső vizsgálatot indított, számolt be róla a CNN. A rendőrség szerint a történteket nem motiválta faji megkülönböztetés.