Nyolc évet ül fiatalok megrontásáért a brit sztártanárnő

-

Két diák is vallott a nyolcvanas években gyermekeket zaklató brit tanárnő ellen.


Nyolc év börtönbüntetésre ítélték Anne Lakey egykori brit iskolaigazgatót, mert egy 13 és egy 14 éves diákkal tartott fent szexuális kapcsolatot a nyolcvanas években - írja a Telegraph. A most ötvenöt éves nőt összesen tizenhárom esetben találták bűnösnek.

Lakey korábban a brit oktatás ünnepelt sztárja volt, aki képes volt remek eredményeket hozó intézménnyé alakítani az alá tartozó két gyengélkedő iskolát. Karrierjének az vetett véget, hogy 2012-ben két korábbi diákja is megvádolta azzal, hogy viszonyt tartott fenn velük."Gyermekként úgy gondoltam, hogy remek, ami történik, de most már látom, hogy borzasztó volt" - nyilatkozta a tanárnő fiatalabb áldozata.

A tárgyalást vezető bíró szerint Lakey meggyőzéssel és hízelgéssel vette rá a gyerekeket, hogy megtegyék az első bizonytalan lépéseket. A fiatalabb áldozatát egy alkalommal a fürdőkádban fogadta, majd kiemelkedett a vízből, és a hálószobába vezette a gyereket. A másik, 14 éves fiút a sátrába csempészte be, miközben Lakey férje pár méterre aludt tőlük.

Amikor a rendőrség elkezdte a nyomozását, Lakey még megpróbálta meggyőzni az egyik áldozatát, hogy hazudjon a hatóságoknak. Ezzel azonban az ellenkező hatást érte el. Most az idősebb áldozatának vallomása miatt ítélhették el.