Nyitottabb lesz a fiúkra az új magyar úszóreménység

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

De majd csak az olimpia után. Addig pedig Szilágyi Liliána jogot tanul és operát énekel a zuhany alatt.


Szilágyi Liliánát a londoni Európa-bajnokságon az is megismerhette, aki eddig még nem hallott róla, azon túl, hogy 200 pillangón – egy századmásodperccel lemaradva az aranyéremről – a második lett. Rendkívül őszinte nyilatkozatot adott előbb az M4 Sport, majd az úszószövetség kamerái előtt. Közben vetkőzött.

„Meg kellett lazítanom a szoros dresszt, azt hittem, hogy csak a többi úszó között vagyok – magyarázta a Borsonline-nak a 19 éves úszó, aki azt is elárulta, hogy szülei megfogadták a kérését, és nem jöttek ki elé a reptérre. – Otthon bensőséges volt az ünneplés, a terített asztal, a pezsgő, a virág szebb és jobb volt, mintha a kamerák előtt ölelgettük volna egymást.”


Nem hívta ki a rokonait a repülőtérre


Gyarmati Dezső olimpiai bajnok vízilabdázó és Bara Margit színművésznő unokája, Szilágyi Zoltán olimpikon úszó és Gyarmati Eszter tornász, úszó lánya azt mondta, hogy nagyon fontos számára az úszás, de nem erre teszi fel a jövőjét. Rájött, hogy a sporttal magának és másoknak is örömet szerez, de inkább a sikerhez vezető utat szereti.

„Sok minden érdekel, korábban a nagymamám révén a színészkedés is vonzott, máig imádok énekelni,


a fürdőszobában bel canto nyomom Verdit és Puccinit,

és legalább olyan jól meg akarok tanulni olaszul és spanyolul, mint angolul – árult el részleteket sokoldalúságáról Szilágyi. – Talán a baráti köröm is ezért olyan sokrétű, a Szent Angéla gimnáziumbeli diáktársaimmal máig összejárok, és persze itt vannak a sportbarátok. Az olimpiáig nyilván velük leszek a legtöbbet. Rio után pedig belevetem magam a jogi tanulmányaimba. A fiúk? Nos, mindenhol vannak fiúk, de egyelőre nem érdekelnek. Az olimpia után azonban nyitottabb leszek.”


Az energiabomba: