Nyilvános vitára hívták ki Fazekas Sándort

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

Nyilvános vitára hívja a földművelésügyi minisztert Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője. Az LMP-s politikus a sajtó előtt kíván válaszolni azokra az általa hazugnak vélt vádakra, amelyeket a Földművelésügyi Minisztérium hozott fel ellene.


Fazekas Sándor sokadszorra sem adott magyarázatot arra, hogy a kormány miért csak beszél a kis gazdálkodók támogatásáról, ha egyszer az erőforrások jelentős részét milliárdosoknak és nagy gazdálkodóknak adja. A miniszter válaszadás helyett hazug vádakkal támadta meg Sallai R. Benedeket” – írják az LMP közleményében.

Emlékeztetnek: a Földművelésügyi Minisztérium azt állítja, hogy Sallai R. Benedeknek azért nincs joga kritizálni a kormányzati birtokpolitikát, mert ő maga is haszonélvezője földbérlőként.

„A képviselő szívesen válaszol minden kérdésre, de továbbra is inkább a birokpolitikáról szeretne beszélni, ezért nyilvános vitára hívja Fazekas Sándort” – teszik hozzá.


A közleményben kitérnek arra is, hogy „a kormány leggyengébb láncszemeként működő” tárca mindent elkövet, hogy ne kelljen a Földet a Gazdáknak programról és a területalapú támogatásokról beszélnie, sem arról, hogy „megfelel-e agrárminiszternek olyan ember, aki azt sem tudja, hogy a saját megyéjében hány birka van".


Az LMP vitatja, hogy a kisbirtokosok erősödnének. A párt szerint az agrártámogatások többsége milliárdosokhoz és alacsony foglalkoztatási hatású üzemekhez kerül, és szerintük azoknak a „fideszes haveri kör is fontos haszonélvezője”.