Nyilvános szoptatással tiltakoznak ma Budapesten

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

A biztonsági őr kitessékelt egy szoptató kismamát egy McDonald's étteremből, emiatt szervezték a flash mobot.


Bár előzetesen direkt engedélyt kért az üzlet egyik alkalmazottjától, a biztonsági őr mégis elküldött egy szoptató anyukát a Nyugati téri McDonald's-ból. Az esetet a Jól-lét alapítvány írta le, saját Facebook-oldalán.


Eszerint miután a kismama a kérdésére elfogadó választ kapott az alkalmazottól, „félrevonult az egyik sarokba, és hozzálátott gyermeke megetetéséhez. Pillanatokon belül azonban hozzálépett a biztonsági őr, és kérdőre vonta. Az édesanya hivatkozott rá, hogy az egyik éttermi dolgozó „hozzájárult” a dologhoz. A biztonsági őr azonban közölte, hogy az étterem vezetője elé kell vinnie a dolgot. Nem sokkal később visszatért azzal, hogy „ez itt nem elfogadott tevékenység”, és a megalázott anyukát gyermekével kitessékelte".

Az alapítvány ezután Ferenc pápát idézi, aki nemrég felszólalt a nyilvános szoptatásért. A McDonald's a hvg.hu megkeresésére azt nyilatkozta, a biztonsági őr külső cég munkatársa volt, az alkalmazott pedig helyesen cselekedett, ugyanis a McDonald's családbarát üzletpolitikája szellemében semmilyen akadályt nem támasztanak a szoptatás elé üzleteikben.

A Jól-lét ennek ellenére ma délelőttre nyilvános szoptatással tiltakozik az érintett étteremben.


A JÓL-LÉT Alapítvány közleményeHolnap, 11h-kor a Nyugati téren flashmob-ot szerveznek a tiltakozók „Ez itt nem...

Posted by Jól-Lét Alapítvány on 2015. május 21.