Nyílt levélben, sorosgyörgyözve ment neki a jogvédőknek egy KDNP-s

-

Hollik István szerint Soros a jogszabályok semmibevételére buzdít, azt kérdezi az üzletember által is támogatott civilektől, egyetértenek-e Soros mondataival.


Hollik István KDNP-s képviselő nyílt levelet írt három nagy jogvédő civilszervezetnek, (Társaság a Szabadságjogokért, Transparency International, Helsinki Bizottság) melyben azt kérdezi tőlük, támogatják-e Soros György gondolatait a menekültügyről.

Hollik szerint ugyanis Soros a jogszabályok semmibevételére, megszegésére buzdított, amikor azt nyilatkozta, hogy "a mi tervünk, hogy a menekültek védelmét kezeljük feladatként, a határokat pedig akadályként.”

A politikus úgy folytatja: „Közismert tény, hogy az Önök által irányított szervezeteknek a legutóbbi évben összesen több száz millió forintnyi (Társaság a Szabadságjogokért – 170 millió; Transparency International Magyarország – 43 millió; Magyar Helsinki Bizottság – 55 millió) támogatást ítéltek meg a Soros alapítvány kurátorai. Mindezek alapján egyesek joggal gondolhatják, hogy a fenti sorok írója a magyar migrációs problémában alkotott véleményének a nevével fémjelzett alapítvány által támogatott szervezeteken keresztül kíván érvényt szerezni” - írja Hollik.

A képviselő magyar és nemzetközi jogszabályokat idéz az államhatárokról, hozzátéve: „a fenti sorokban foglaltak megszegése bűncselekmény, így az erre való buzdítás is bűncselekményre való felbujtás”.

A politikus levelét azzal zárja: „Mindezek alapján kérem, legyenek kedvesek tisztázni, vajon jogosan gondolják-e egyesek, hogy a Társaság a Szabadságjogokért Közhasznú Egyesület, a Transparency International Magyarország Alapítvány és a Magyar Helsinki Bizottság Közhasznú Egyesület támogatja a Soros György úr által megfogalmazottakat. Szíveskedjenek továbbá világossá tenni, Önök is egyet értenek-e a civil szervezetüket támogató Soros György úr fenti szavaival és ez által Önök is vállalják-e, hogy ez által a magyar és a nemzetközi jogban megfogalmazott alapvető értékek semmibevételére biztatnak tömegeket”.