Nyilasi nem akart a válogatottnál maradni

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-


Nyilasi Tibor már nem tagja a magyar fociválogatott szakmai stábjának.

A hatvanéves szakember még Dárdai Pál felkérésére, tanácsadóként csatlakozott a nemzeti csapathoz, amely az Eb-selejtezősorozat végén már Bernd Storckkal érte el a pótselejtezőt érő harmadik helyet.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője elmondta: „Bernd Storck, a norvégok elleni párharcra készülő válogatott szövetségi kapitánya továbbra is számított volna Nyilasi Tibor munkájára, és ő ugyan megtisztelőnek tartotta a felkérést, de visszautasította azt, ugyanakkor elnökségi tagként dolgozik tovább a magyar labdarúgásért.”

A selejtezősorozat végén Bernd Storck alaposan átalakította a stábot: távozott posztjáról Szabics Imre pályaedző, Andrusch József kapusedző és Sallói István megfigyelő, a helyükre Szélesi Zoltán mellett Holger Gehrke kapusedző, valamint a játékosként világ- és Európa-bajnok, valamint Bajnokok Ligája-győztes Andreas Möller érkezett.

Az Európa-bajnoki pótselejtező első felvonására jövő hét csütörtökjén, Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik.