Nyert, így csoportelső a Veszprém a férfi kézilabda BL-ben

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd / István Hajdu

HÁTTÉR

Az első félidőben elhúzott az MKB-MVM Veszprém a Croatia Zagreb ellen, a vendégek a második félidőben nem tudtak igazán közelebb kerülni, így fölényesen, 34-27-re győzött a magyar csapat. Az utolsó fordulótól függetlenül is élen végeztek a veszprémiek a BL-csoportjukban.


A fennállásuk első négyesdöntőjéért küzdő veszprémiek ugyan egy hete elveszítették első pontjukat, de két fordulóval a vége előtt három pont előnnyel vezették csoportjukat. A szombaton hazai pályán játszó MKB-MVM Veszprémről már a meccs előtt lehetett tudni: ha a sérült Nagy László nélkül pontot szereznek a vendég Croatia Zagreb ellen, akkor a zárókör eredményeitől függetlenül elsők lesznek. A két csapat október 20-i, zágrábi meccsét a Veszprém 33–22-re nyerte. A Veszprém kezdte jobban a mérkőzést, majd a horvátok felzárkóztak, de végül komoly előnyre tett szert a haza csapat: 19–11-gyel mehettek szünetre a játékosok. A második félidőben is simán tartotta előnyét az MKB-MVM Veszprém – annak ellenére, hogy a meccs második felében gyengébben védekezett –, végül Ilics, Dzsamali és az Iváncsik testvérek vezérletével 34–27-re megnyerte a mérkőzést. A veszprémiek így a zárókör eredményeitől független elsők lesznek, és a nyolcad-, valamint továbbjutás esetén a negyeddöntőben is élvezhetik majd a hazai pálya előnyét. A Veszprém jövő szombaton az ukrán Zaporizzsja vendégeként már tét nélkül lép pályára.

Férfi BL, A csoport, 9. forduló:

MKB-MVM Veszprém – Croatia Zagreb (horvát) 34–27 (19–11) a magyar csapat gólszerzői: Ilic 8, Dzsamali 5, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 4, Sulic 4, Gulyás 3, Ugalde 3, Rodríguez 1, Mocsai 1, Terzic 1

Szombati eredmény:

Szanktpetyerburg (orosz) – RN Löwen (német) 23–32 (10–18)

Az állás:

1. Veszprém 17 pont/9 mérkőzés, 2. RN Löwen 14/9, 3. Celje 7/8 (214–210), 4. Zaporizzsja 7/8 (224–244), 5. Zagreb 6/9, 6. Szanktpetyerburg 1/9 A csoportból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.


A kormány átvállalja a Veszprém Aréna törlesztőrészleteit

A kormány átvállalja a Veszprém Aréna törlesztőrészleteit az önkormányzattól, ez idén hatszázmillió forintot tesz ki – jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Smaragdváros elnevezésű városrehabilitációs projekt indító sajtótájékoztatóján pénteken Veszprémben. A közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: amikor a város elhatározta a Veszprém Aréna megépítését, az egész Észak-Dunántúlra kiterjedő szolgáltatást akart nyújtani a sportcsarnokkal. Azóta azonban a kormány ezen a területen is több sportcsarnok építését határozta el, ezért úgy méltányos, hogy átvállalja a várostól a beruházásra felvett hitel törlesztőrészleteit – tette hozzá. Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere az MTI kérdésére azt válaszolta: a hitelt 15 évre vették fel, még 10 év van hátra évi 550-600 milliós törlesztés mellett.