Nyert az OSC ellen, így továbbra is veretlen a Szolnok

Fotó: MTI/MTVA / Bugány János

-

HÁTTÉR

Az éllovas Szolnok 11-9-re győzött a második helyen álló OSC otthonában a férfi vízilabda-ob I egyetlen pénteki találkozóján.


E.ON férfi ob I:

A Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép 9-11 (1-2, 3-3, 3-3, 2-3)

Gólszerzők: Bátori 2, Juhász 2, Bundschuh 2, Kovács G., Gór-Nagy, Brguljan, ill. Alekszics 3, Vámos 2, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Gocsics, Mitrovics


A Nyéki Imre Uszodában a listavezető szolnokiakat üldöző OSC egészen 4-3-ig tartotta a lépést, ezt követően viszont sorozatban négy gólt kapott. A folytatásban a fővárosiak nem törtek meg, és az utolsó negyed 8-7-es vidéki vezetésről indult. Aztán hiába egyenlített az Újbuda, háromszor volt eredményes a Szolnok, ezzel eldöntötte az alapszakasz első helyét befolyásoló meccset.


A pólórangadó jótékonysági meccs is volt egyben: a belépőkből származó teljes bevételt a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika számára ajánlják fel, hogy hozzájáruljanak egy új, ultrahangos diagnosztikai készülék vásárlásához. A szurkolók emellett további összegeket is felkínálhattak a nemes célra. A támogatást az újbudai JSM Alapítvány (Játszva Sportolva Alapítvány) segítségével juttatják majd el a klinikának.


Reggel is edzettünk, nem igazán készültünk erre a mérkőzésre, hiszen nekünk szerdán lesz fontos BL-találkozónk. (...) Soha nem vertek meg bennünket a szezonban, négyszer mi nyertünk, egyszer döntetlen lett – ha mondjuk találkozunk velük a döntőben, ez lelkileg sokat számíthat. Veretlenül nyertük meg az alapszakaszt, ez nagyon nagy dolog!

Decker Attila (Szolnok) a Waterpolo.hu-nak


A bajnokság állása