Nyert az Eger Szolnokon, elmaradt a bajnokavatás a férfi pólósoknál

Fotó: MTI / Bugány János

-

Az Eger viszonylag simán nyert Szolnokon a két csapat harmadik meccsén, így nem lett bajnokavatás a Tisza partján.


Bátran, harcosan kezdett a vendégegyüttes, amely a nyitónegyed közepéig két góllal elhúzott, ám a hazaiak szépítettek, az első szünetig azonban az Eger megtartotta minimális előnyét (2-3).


A szolnoki Zivko Gocic lövését igyekszik blokkolni Szivós Márton


A második nyolc percben a játékot irányító egriek világbajnok centerük, Hárai Balázs látványos csavargóljával 4-2-es vezetésre tettek szert, a szintén vb-aranyérmes Vámos Márton duplájával alakult 3-4-re, majd az olimpiai bajnok center, Kis Gábor jóvoltából 4-4-re az állás. A nagyszünetre azonban 6-4-es egri vezetésnél vonulhattak el a csapatok, miután Hárai megint megvillant, a háromszoros olimpiai aranyérmes, 40 éves Biros Péter pedig büntetőből volt pontos.

A harmadik negyed az olimpiai és világbajnok Varga Dániel ötméteresből elért góljával kezdődött, de hamar érkezett az egri válasz, sőt a triplázó szerb Boris Vapenski balkezes bombájával már 8-5-re lépett el a vendéggárda. A Szolnok gyors egymásutánban kétszer is betalált, a játékrészt azonban a világbajnok Szivós Márton védhetetlen büntetője zárta le (7-9).


Nagy Viktor ezúttal nem tudott elég bravúrt bemutatni a szolnoki kapuban


Szivós parádés lökete jelentette a hatásos bevezetését a befejező negyednek, így szűk hat perccel a vége előtt három góllal vezetett az Eger (7-10). A Szolnok 8-10-re, majd 9-11-re még felzárkózott, Biros azonban, amikor még bő két perc volt hátra, újabb eredményes büntetőjével gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Nyert 12-9-re a vendégcsapat, így a döntős párharc folytatódik.

E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger 9-12 (2-3, 2-3, 3-3, 2-3)
góldobók: Vámos 2, Younger, Kis, Varga Dá., Aleksic, Madaras, Mitrovic, Gocic 1-1, illetve Vapenski, Cuk 3-3, Hárai, Szivós, Biros 2-2
A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Szolnok javára.