Nyárias idő jön!

Fotó: Europress/AFP/Armend Nimani / Europress/AFP/Armend Nimani

-

A jövő hét közepén már 25 fokra emelkedik a hőmérséklet a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.


Vasárnap a Dunántúlon többórás napsütés várható, melyet inkább csak a fátyolfelhők zavarnak. A keleti tájakon (főleg a Tiszántúlon) főleg eleinte lesz még erősen felhős az ég, de később itt is csökken a felhőzet. Esetleg a nap első felében, keleten alakul ki zápor. Mérséklődik a légmozgás. Erősödik a nappali felmelegedés: délután már 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.


Húsvét hétfőn nyugat felől felhők sodródnak hazánk térsége fölé, melyekből elszórtan (főleg délutántól) fordulnak elő záporok. Megélénkül a déli szél, mellyel pár fokkal továbbra is melegebb levegő érkezik. A csúcshőmérséklet már 15 fok körül alakulhat.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan valószínű zápor, sőt néhol nyárias zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet csúcsértéke már elérheti a 14-20 fokot.

Szerdán fokozatosan csökken a felhőzet. A kevés gomolyfelhő mellett többórás napsütésre van kilátás. A déli, délnyugati szél nagy területen erősödik meg, nyugaton viharos széllökések is lesznek. 20 fok köré erősödhet a felmelegedés.

Csütörtökön és pénteken marad az erős délnyugati szél, mellyel még melegebb levegő áramlik hazánk térségébe: néhol kora nyárias, 25 fokos meleg lehet a délutáni órákban.