Nyaralóajtót és százalékot kapott a kórházi vezető a szerződésekért

-

Klímaszerelésért és nővérhívó rendszer karbantartásáért fogadott be számlákat 2012 és 2014 között a győri kórház meg nem nevezett volt vezetője, aki ellen négy társával együtt most emelt vádat a gyári járási ügyészség. A volt vezető összesen csaknem 95 milliós kárt okozott a kórháznak.


A győri kórháznak "gazdálkodási téren felelős beosztású egykori alkalmazottja" 2012 és 2014 között annak ellenére teljesített kifizetéseket egy kft-nek, hogy a kórháznak volt saját klímafelügyeleti csoportja. A kft. ráadásul irreálisan magas, hat-hétszeres munkaóraszámot számolt el a kórház felé. A vezető kórházba került, a túlszámlázást azonban egy másik kórházi vezető megtévesztésével folytatni lehetett, amivel összesen 91.937.187 Ft kárt okoztak.

A kórházi vezető balatoni nyaralójába kapott ingyen egy új bejárati ajtót a szerződéses viszony biztosítása érdekében.

Ugyanez a vezető a kórház nővérhívó rendszerének karbantartására is befogadott számlákat egy másik gazdasági társaságtól, negyedévente 995.680 Ft-ért, a kiszámlázott összeg harmadát pedig ő maga kapta vissza.
Már partnereket is rávett arra, hogy túlszámlázzanak, a különbözet pedig ő tette zsebre.

Ellene most sikkasztás és négy rendbeli minősített vesztegetés miatt emelt vádat az ügyészség, amelynek büntetési tétele 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés.