Nyaraljunk, amíg csak lehet!

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A hétvége még csak hagyján, de a hét első munkanapjain minek a kánikula? Szerencsés, aki most vízparton lehet.


Ma többórás ragyogó napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Mérsékelt vagy gyenge marad a légmozgás. A friss reggelt meleg nappal követi: délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet. Igazi strandidőre van kilátás a Köpönyeg előrejelzése szerint.

Holnap a többórás perzselő napsütést csak kevés fátyolfelhő zavarhatja. Csapadékra egészen kicsi az esély. A délnyugati szél sokfelé megélénkül. Reggelre 15 és 21 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután országos hőség lesz 30-35 fokos meleggel. Melegfronti hatás terheli a szervezetünket.

Kedden a nap nagy részében folytatódik az igazi nyaralóidő, sok napsütéssel. Estétől aztán már kialakulhat frissítő zápor, zivatar. Megerősödik a déli szél, majd késő estétől északnyugatira fordul a légmozgás. Tetőzik a hőség: 32 és 37 fok közötti értékeket mérhetünk – főleg délkeleten számíthatunk forró (35 fokos vagy annál melegebb) levegőre.

Szerdán hidegfront vet véget a hőhullámnak: hatására megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél, és szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak. Északnyugaton már csak 20 fok körül, délkeleten még 30 fok felett alakul a maximum.