Nyakunkon a hidegbetörés!

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

Szombattól minden elromlik, amiért a novembert eddig szeretni lehetett.


Csütörtökön a hajnalban képződött pára- és ködfoltok feloszlása után estig gyengén felhős, nagyrészt napos idő lesz. Estétől aztán erős felhősödés kezdődik, de csapadék még nem fordul elő. Néha megélénkül a délies szél. Reggel 4, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Péntekre mindenhol megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső. A nyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. Egyelőre marad az enyhe idő: délután még 12-14 fok körüli értékek lehetnek.

Szombaton országos eső valószínű, viharos széllel, markáns hidegbetöréssel. A viharossá fokozódó északnyugati széllel jó 10 fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. Sokfelé lesz jelentős (20-40 mm) eső. A hideg beáramlásával estétől a hegyekben és északnyugaton az esőt havas eső, hózápor válthatja fel. Napközben semmit sem melegszik a levegő, reggel és délután is 7 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap estig borongós marad az ég, és szórványosan fordul elő újabb csapadék, mely zápor vagy hózápor formájában hullik majd. Jégdarazápor is lehet. A szél fokozatosan mérséklődik. Délután már csak 5 fok várható.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, elszórtan alakul ki zápor, hózápor. Reggel már országos, gyenge fagyra van kilátás, és délután is téliesen hideg lesz.