Nyakó a Kúria elé viszi a kopaszok ügyét

-

A Nemzeti Választási Bizottság hétfőn jogellenesnek találta a Nyakó Istvánt akadályozó kopaszok viselkedését, ám a testület szerint az nem segítette Erdősinét, a testület álláspontja szerint Erdősi Lászlóné és kísérője nem követett el jogsértést. A szocialista politikus nem hagyja annyiban.


Felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához a kifogását részben elutasító nemzeti választási bizottsági döntés miatt - közölte a Nyakó István.

A Nemzeti Választási Bizottság hétfői ülésén részben adott helyt a szocialista politikus kifogásának, amelyet a választási irodában múlt kedden történtek miatt nyújtott be. A testület többsége (10:2 arányban) úgy látta, hogy az épületben megjelent kopaszok megsértették a választási eljárás alapelveit. Ugyanakkor a többség (3:9 arányban) szerint nem igaz, hogy ezt a jogellenes helyzetet használta volna ki Erdősi Lászlóné és kísérője, hogy Nyakót megelőzve nyújtson be népszavazási kezdeményezést a vasárnapi zárva tartás ügyében. Bár Nyakó ennek kimondását is kérte, az NVB szerint (10:2 arányban) úgy döntött, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) nem követett elé mulasztást a helyzet kezelésében.Itt a videó, hogy nem akadályozták Nyakót


Nyakó István azt mondta, bár Erdősiné kísérője pecsételt először, személyesen ő adta le elsőként a népszavazási kezdeményezést.

A Kúriának három napja van a felülvizsgálati kérelme elbírálására.