Nulla pontos dolgozatot írt, ezért elnevezték róla a vizsgát

Forrás: Facebook

-

Novák Gergely ezzel olyan tettet hajtott végre, ami az elmúlt 10 félévben senkinek sem sikerült a Kutatásmódszertan tárgy hallgatói közül a Műegyetemen.


A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) hallgatójának a tárgy első zárthelyi dolgozatában, amely egy igaz-hamis teszt, sikerült azt elérnie, amit eddig senkinek nulla pontos eredményével. Az egyetem Filozófia és Tudománytörténet Tanszéke szerint erre az esélye 1 a 33,5 millióból volt.


Nyereménye a félév után egy jeles osztályzat, egy oklevél, illetve az, hogy róla nevezik el a következő három félévben a zárthelyi dolgozatot. Tehát a jövő félévtől Novák Gergely Kutatásmódszertan Zárthelyi lesz az esemény neve.

A veszélye az egésznek az volt, ha csak egy pontot is kap, akkor elégtelenre értékelik az oktatók zh-ját. Sokáig nem is volt egy jelentkező sem, aztán


Az elmúlt néhány félévben megjelentek a 2-3 pontos zárthelyik. Egyszer valaki BATMAN neptun kóddal írt egy 8 pontos dolgozatot, az az eset még a BMEME-re is felkerült, miután a hallgatók meglátták az eredmények között. Ebben a félévben Gergely 1 pontos dolgozatot írt. Viszont annál a bizonyos jól megválaszolt kérdésnél a reklamáció során annyira jó érveléssel állt elő, hogy azonnal tudtuk: el kell fogadunk 0 pontosnak ezt a dolgozatot

– írták a tanszék Facebook-oldalán a tárgy oktatói.


Innen is gratulálunk Novák Gergelynek, csak így tovább!