Novembertől OTP-sek lesznek az AXA-sok

Fotó: MTI/MTVA / Bruzák Noémi

-

Automatikusan új számlaszámot kapnak az AXA ügyfelei, novembertől az OTP szolgálja ki őket.


Az OTP Bank 2016. november 1-jétől átveszi az AXA Bank lakossági és vállalkozói ügyfeleinek számlavezetését, hiteleit és betéti állományát. Az AXA értesítő levele után jövő héten az OTP Bank is megkezdi az AXA Bank ügyfeleinek tájékoztatását az átállás részleteiről – közölte a BankRáció.hu.

Az OTP már megkezdte az AXA-ügyfelek tájékoztatását, több tízezer ügyfél kap egyebek mellett új számlaszámot. A bankváltás jogszabályi szinten szigorúan szabályozott, az érintett ügyfelek számára zökkenőmentes lesz – mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu szakértője.Fontos, hogy az OTP-hez kerülő ügyfeleknek nem kell tartaniuk díjemelkedéstől. Jogszabály tiltja ugyanis, hogy az átvevő bank megemelje a szolgáltatások költségeit. Az is elképzelhető, hogy az új környezetben kedvezőbb feltételekkel találkoznak az ügyfelek. A betéttel rendelkező ügyfeleknél a megtakarítás az első lejáratig automatikusan meghosszabbodik, akiknek pedig folyószámlahitelük volt az előző banknál, automatikusan új folyószámlahitelt kapnak.

A bankváltás automatikusan történik, és a változtatásokról az érintettek részletes tájékoztatást kapnak levélben. Az AXA-s ügyfelek új bankszámlaszámot kapnak, azok pedig, akiknek érvényes bankkártyájuk van az átvételkor, új bankkártyához jutnak – mondta Gergely Péter. A jelenlegi számlaszámról kimenő állandó megbízásokkal nincs teendő, azok automatikusan érvényben maradnak. Egy-egy átutalás – akár terhelésről, akár jóváírásról van szó – nem fog elveszni, ezek az új számlán jelennek majd meg.

Az AXA-s ügyfelek új számlái és számlaszámai novembertől lesznek élesek, ezért az érintetteknek november elején érdemes a munkáltatójukkal is közölni a változást, hogy a fizetésüket a jövőben az új számlára utalják. Ez egyben azt is jelenti, hogy az AXA-s számlaszámok október 31-én éjfélkor megszűnnek, és az OTP-sek veszik át a helyüket.