Nőtt az olaszországi vonatbaleset áldozatainak száma

Forrás: Vigili del Fuoco

-

Egyelőre nem tudni, emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta a tragédiát. Az elmúlt 7 év legsúlyosabb szerencsétlensége.


Legalább 27 ember halt meg a dél-olaszországi Bari város közelében történt vonatbalesetnek. A sérültek száma mintegy 50-re tehető. A mentők még mindig azon dolgoznak, hogy kiszabadítsák a roncsok közé beszorult esetleges további utasokat.

A két négykocsis szerelvény az Andria és Corato közötti vasúti pálya egyvágányos szakaszán rohant egymásba. A vasúti rendőrség szerint egyelőre nem világos, hogy a szerencsétlenséget emberi vagy műszaki hiba okozta.

A keddi baleset az elmúlt hét év legsúlyosabb olaszországi vasúti szerencsétlensége. 2009-ben a toszkánai Viareggióban 32 ember halálát okozta két vonat összeütközése.Matteo Renzi olasz miniszterelnök is megjelent a baleset helyszínén


A keddi szerencsétlenségben érintett két vonat egyaránt a Ferrotramviaria magán vasúti társaság által üzemeltetett járaton közlekedett. A cég 21 villamos motorvonatból álló flottáját leginkább ingázó diákok és munkába járók veszik igénybe Bari repülőterének elérésére.

Massimo Nitti, a Ferrotramviaria vezérigazgatóa szerint a két vonat közül az egyiknek nem lett volna szabad ott lennie az adott pályaszakaszon.


„Az egyik vonat szó szerint belefúródott a másikba”

– mondta Nitti. A mentésben dolgozók az észak felől érkezett szerelvényt már teljesen átvizsgálták, de a másik szerelvény roncsainak feltárásán még dolgoznak.