Norvégiával játszunk az Eb-re jutásért

-

A pótselejtezők sorsolásán igazából szerencsénk volt, elkerültük az íreket és itthon játszatjuk a visszavágót.


A jövő évi Európa-bajnokság pótselejtzőinek sorsolásán a magyar válogatottat utolsónak húzták ki, és ekkorra már biztossá vált, hogy csakis Norvégia lehet a mieink ellenfele. Talán jobban szerettük volna Szlovéniát vagy Dániát, de a legfontosabb mégis az, hogy elkerültük a legerősebbnek tűnő íreket.

A norvégok először és utoljára 2000-ben szerepeltek Európa-bajnokságon, és újonc létükre dicséretesen kiegyensúlyozott teljesítménnyel estek ki. Egy-egy győzelem (Spanyolország ellen 1-0), vereség (Jugoszlávai 0-1) és döntetlen (Szlovénia 0-0) volt a mérleg, egyetlen árva góljukat Steffen Iversen szerezte.

A keret összérték: 45,6 millió

A legértékesebb játékos: Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach) 5 millió


A sorsolás előtt négy kiemelt és négy nem kiemelt csapat várta, hogy Gianni Infantino levezényelje a párosítások kialakulását.

A négy kiemelt csapat:

Bosznia-Hercegovina
Magyarorság
Ukrajna
Svédország

A négy nem kiemelt csapat:
Dánia
Írország
Norvégia
SzlovéniaA további párosítások:
Ukrajna - Szlovénia
Svédország - Dánia
Bosznia-Hercegovina - Írország


Érdekesség, hogy Szlovénia és Ukrajna a 2000-es Eb előtt is egymás ellen pótselejtezett, akkor a szlovének 3-2-es összesítéssel jutottak tovább.

Az első találkozókat november 12-14., míg a visszavágókat november 15. és 17. között rendezik. A párosításokban elől szereplő csapatok kezdenek otthon.