Norvégiába is repülhetünk egy Budapest-Sopron retúrjegy árából

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Norvégiába és Amszterdamba is repülhetünk fapadosokkal 2017-ben.


Négy új útvonalat indít budapesti bázisáról a magyar hátterű Wizz Air diszont légitársaság. Jövő áprilistól a norvégiai Bergen, a dél-portugál Faro, Hannover és az olasz csizma sarkában lévő Lamezia Terme lesz elérhető az ultra fapados járatokkal.

Emellett a légitársaság sűríti járatait Liverpoolba és Nizzába, ide heti kettő helyett három járat közlekedik majd – utóbbi érdekes húzás, mert a tavaszi terrortámadás után megcsappanni látszott a francia Riviéra népszerűsége. Az új járatnyitásokkal Budapestről 55 útvonal lesz elérhető – mondta egy tájékoztatón Váradi József, a társaság vezetője.


Északra és délre is nyit a Wizz


A dél-portugáliai Faróba 10990 forintért is vásárolható jegy április elején, de többnyire 17990-33990 ezer forintos jegyek vannak áprilisra, visszafelé 100 euró alatt nemigen található jegy. Norvégiába még nem megy Budapestről ultra fapados, áprilistól erre akár 8990-14990 ezer forintért lesz lehetőségünk a mostani jegyárak szerint. Visszafelé 469, 559 korona most a legolcsóbb jegy, ez 15-19 ezer forintnak felel meg. Az olasz csizma végébe 17990-20990 forintért repülhetünk áprilisban, ha most foglalunk jegyet, hazafelé pedig jelen állás szerint 60-70 eurót kérnek. Hannoverbe akár 5990 forintért is el lehet repülni tavasszal, de egyelőre több a 17990 forintos jegy, haza pedig akár 40 euróért is jöhetünk.

A Wizz Air ebben az évben eddig 21,5 millió utast szállított, jelenleg 72 repülőgép van a flottában, és 2800 embert foglalkoztatnak. Budapestről eddig 2,5 millió utast vittek, és év végére 3,5 millió fölé várják a forgalmat.


Az easyjet februártól járatot indít Amszterdamba. A járatokra akár tízezer forint alatt is szerezhetők jegyek. A gépek a főreptéren szállnak le. A légi társaság szerint valós piaci igény mutatkozott a járatra. Fapadossal Einhovenbe lehet egyelőre repülni, ide a Wizz Air járatai érkeznek.