Norvég olimpiai bajnokkal pótolja Görbiczet és Tomorit az ETO

Fotó: AFP / ANDREJ ISAKOVIC

-

Ida Alstad hat hónapra csatlakozik a sérülésektől sújtott győri csapathoz. Fontos szempont volt, hogy pályára léphet a BL-meccseken.


A norvég Byasen csapatától hat hónapra a Győri Audi ETO-hoz kerül az északi válogatottal olimpiai (2012), valamint két-két világ- és Európa-bajnoki címet szerző Ida Alstad – számol be a transzferről honlapján magyar bajnoki ezüstérmes női kézilabdaklub.

Habár Alstadra elsősorban a védekezésben hárul majd nagy szerep, leigazolására azért is volt szükség, mert a decemberi dániai világbajnokság Lengyelország elleni nyolcaddöntőjében a klub két kulcsjátékosa, Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna is súlyos sérülést szenvedett. Előbbinek két, utóbbinak hat hónapot kell kihagynia.


Ida Alstad (b.) és Heidi Löke most fél évig Győrben örülhetnek együtt a sikereknek


„Fontos szempont volt, hogy az illető ebben a szezonban nem játszhatott a Bajnokok Ligájában, így a tárgyalások eredményeképpen a friss norvég világbajnok Ida Alstaddal kötöttünk szerződést. Ida jelenleg a norvég Byasen játékosa, akivel és csapatával hat hónapos kölcsönszerződést kötöttünk. Bízunk benne, hogy kimagasló játékintelligenciájával és tapasztalatával gyorsan beilleszkedik majd az ETO-ba, és a jövő héttől már együtt küzd a lányokkal az ETO hazai és BL-sikereiért” – idézi az ETO honlapja Kelecsényi Ernő klubelnököt.

Alstad is elégedetten és boldogan nyilatkozott az új lehetőségről. Beilleszkedését bizonyára megkönnyíti majd, hogy érkezésekor három csapattársa, Heidi Löke, Linn Jörum Sulland és Kari Aalvik Grimsbö fogadja majd az öltözőben, míg a holland Nycke Groottal együtt játszott Midtjyllandban.

„Nagy boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhatok. Bízom benne, hogy tapasztalatommal és védekező játékommal hozzájárulhatok új csapatom sikereihez. Bizonyára egy kis időt igénybe vesz majd, hogy felvegyem a győri játék ritmusát, de ez nem okoz majd gondot. Úgy gondolom, hogy ettől a győri lehetőségtől mindenképpen jobb játékossá válok” – mondta Alstad.

A norvég átlövő akár már a jövő hét végén, a Buducsnoszt Podgorica elleni BL-mérkőzésen pályára léphet az ETO színeiben.