Norbi megkapta a következő pofont is az MNB-tól

Forrás: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

Felfüggesztette az MNB a Norbi Update Lowcarb részvények kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat.


A jegybank folyamatos piacmonitoring tevékenysége keretében a közelmúltban kiemelten vizsgálta a Norbi Update Lowcarb Nyrt. által nyilvánosságra hozott információkat, és több alkalommal kért be adatokat annak ellenőrzésére, hogy a kibocsátó működése során minden esetben megfelelően tájékoztatta-e a nyilvánosságot - olvasható a jegybank közleményében.

Az előzményekről itt írtunk bővebben. A Norbi Update Lowcarb Nyrt. mulasztásai miatt az MNB haladéktalanul tájékoztatást kért a kibocsátótól. Ennek nyilatkozata és az MNB rendelkezésére álló egyéb bizonyítékok alapján a jegybank megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. – a társaság érdekkörében felmerült – technikai okokból átmenetileg képtelen az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára.

Éppen ezért a jogsértő állapot megszüntetéséig a jegybank keddi határozatával haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.