Nőket kerestek a kunsági rendőrök, alacsony férfiakat találtak

Forrás: Police.hu

-

A betörőbandába csak 162 centi alatt volt felvétel. Főleg disznóvágás után támadtak.


Tavaly decemberben a bugaci tanyavilágot járta egy banda: kifigyelték, hol öltek disznót, kivárták, hogy a gazda felaggassa a füstölni valót, majd éjjel elvitték.

Idén is ezek a tolvajok jártak több tanyán, vittek birkát, gépet, szivattyúkat, horgászfelszereléseket, lószerszámokat, mindent, amit értek. Volt, ahová többször is visszatértek.

A kiskunfélegyházi rendőrök kezdtek nyomozni az ügyekben. Mivel mindenhol 35-ös és 37-es lábnyomokat találtak, először arra gondoltak, gyerekekből vagy nőkből álló bandát kell keresniük.

Aztán ahogy gyűltek az adatok, rájöttek, hogy kis növésű férfiakat kell keresniük.

„Arra is rájöttünk, hogy a tolvajok egy forgalomból kivont gépkocsival közlekedhetnek, csak a földutakon, ami arra utalt, a közelben lakhatnak. A körzeti megbízottakkal kisakkoztuk, kik lehetnek az apró lábú férfiak, március 8-ára négy név maradt a szóba jöhető gyanúsítottak listáján” – mondta el a police.hu-nak Goldpergel Mihály százados, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője.


Március 10-én éjjel több rendőr is figyelte a bugaci pusztát, amikor az egyik dűlőúton elrobogott egy rendszám nélküli piros Lada Samara. Utána indultak.

A Lada vezetője a homokos részen gyorsítva igyekezett lerázni a zsarukat, ám autója felfeküdt egy homokbuckára. Hárman menet közben kiugrottak a kocsiból, befutottak a bokrok közé, a sötétben elnyelte őket a puszta. A hátul ülő csengődi R. Tamás hiába próbálta kinyitni maga mellett a kocsiajtót, az beragadt. Miután elfogták a zsaruk, zavarában őszinteségi rohamot kapott. Elmondta, aznap is lopni indultak – számol be a hír a rendőrség honlapján.

A rendőrök megtudták, hogy a tolvajok egy-egy betörés után külön-külön mentek haza, olykor tíz kilométert is gyalogolva. Amit loptak és ehető volt, azonnal elfogyasztották, zsákmányuk nagy részét pedig töredékáron azonnal eladták, például egy 300 ezer forintot érő lószerszámért mindössze 20 ezret kértek.

Végül Nagykőrös külterületén, a Tolvajos-tanya mellett kapták el a nagykőrösi T. Krisztofert és a jakabszállási R. Norbertet. A bíróság március 20-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A csapat negyedik tagját, M. Károlyt március 22-én egy orgoványi tanyán fogták el a zsaruk. A két testvérből és nővéreik élettársaiból álló társaság tagjai közül a legalacsonyabb 153 centiméterre nőtt, a legmagasabb 162 centiméterre. Elfogásuk óta egyetlen betörésről sem érkezett bejelentés Bugac környékéről.

A négy férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság.