Nőket, gyerekeket is ütöttek a verőlegények a kézimeccs után

-

Csúnya véget ért a hétvégén a PLER-Komló férfi kézibajnoki, ahol egy vendégszurkoló szerint megkülönböztető mellényt nem viselő verőlegények nekiestek a komlói drukkereknek.


„Nyolc sárga mellényes biztonsági őr vigyázott ránk a mérkőzés elejétől, és miután voltunk vagy hatvanan, értelemszerűen ennyi embert nekik nehéz volt kordában tartani – kezdte a Bama.hu-nak Szolnoki Richárd, aki a komlói szurkolók számára az utat szervezte a klubbal karöltve. – Az első félidőben néhány bírói ítélet miatt megindultunk előre, ilyenkor nem szép szóval kértek minket, hogy menjünk hátrébb. Volt egy-két ittas srác köztünk, őket a második félidőre már nem engedték be, ami rendben is van,


miként azt is elítéltük, hogy egyikünk bedobott a pályára egy söröspoharat.

Ha akkor odajönnek a szekusok, és kiemelik, semmi gond nem lett volna, hiszen vállalta a tettét, s ment volna tovább a szurkolás.”

Szolnoki szerint a szünet után a hazai biztonságiak „bunkó stílusra váltottak”, és a főrendező telefonon kért segítséget:


„Itt van harminc-negyven vidéki suttyó, el kéne rendezni a sorsukat!”

Nem sokkal később a vészkijárat környékén megjelentek, ahogy a szurkoló fogalmazott: kigyúrt, kopasz verőlegények, akiken semmiféle megkülönböztető mellény nem volt. A biztonságiak a meccs után nem engedték a komlóiakat arra távozni, ahol bejöttek, hanem a vészkijárat felé terelték őket.


A nők sikítva menekültek

„Beszorítottak minket egy szűk helyre, és ütöttek mindenkit, akit értek. Huszonnyolc éve járok sporteseményekre, ilyen alattomos módszerrel még sehol sem találkoztam. A nők sikítva menekültek, volt, akinek az álla repedt fel. A történtek után húsz percig vártunk rendőrségi intézkedésre, de nem történt semmi” – mondta Szolnoki, majd hozzátette, ő és a komlói szurkolók elsősorban arra várnak választ a PLER vezetőségétől, hogy kik voltak azok, akik sárga mellény nélkül ütötték a vendégdrukkereket, milyen jogon voltak egyáltalán jelen, és miért hívták oda őket.

A komlói klub közleményében így fogalmaz: „A sérülteknek, orvosi ellátásban részesülteknek jobbulást kívánunk! Példátlan, hogy ártatlan szülőket, szurkoló hölgyeket, urakat, a szakosztály képviselőit bántalmaztak magukat hazai csapat rendezőinek tartó emberek. A szövetség felé a szükséges lépéseket megtettük. Külön köszönet Péter Szabó Zoltán munkájáért, aki saját testi épségét veszélyeztetve próbált segíteni és segítséget kérni, amit sajnos nem kapott meg.”


Várjuk a válaszokat

A vendéglátó PLER a Facebook-oldalán reagált a történtekre. „Sajnálattal értesültünk arról is, hogy a komlói szimpatizánsok a mérkőzés lefújását követően őket ért erőszakos incidensről számoltak be, melynek kivizsgálását természetesen azonnal, még a helyszínen megkezdtük. A PLER-Budapest nyomatékosan kiáll a fair play szelleme mellett, és megkér minden, a klub hivatalos eseményein bármilyen minőségben részt vevő személyt, hogy ugyanerre törekedjen.”

A Ckozep.hu szurkolói portál szerint a Fradi szeku néhány tagját hívták segítségül, de ezt mindeddig senki nem erősítette meg. Kerestük a PLER-t, de egyelőre telefonon nem sikerült elérni a klubot, a levélben küldött kérdéseinkre pedig még nem kaptunk válaszokat.