Női orgazmust előidéző gombára leltek Hawaiin

Forrás: Flickr - illusztráció

-

Kutatók szerint egy olyan gombafaj honos Hawaiin, amelynek szagát beszippantva könnyen orgazmusa lehet a nőknek. Az erős afrodiziákumot sikeresen tesztelték a női tesztalanyokon.


Egy 600-1000 éves, megszilárdult lávafolyamon olyan gombafajt fedeztek fel, amelynek meglehetősen kellemetlen szagát belélegezve a nők könnyen orgazmust élhetnek át. A gombát egyelőre nem azonosították (képünk is csak illusztráció), de a leírás szerint intenzív narancssárga színe van, más gombákra pedig egyáltalán nem hasonlít.


Az Independent talált rá a gombát felfedező két kutató, John C Holliday és Noah Soule a gyógyászati célokra használatos gombák szaklapjában (International Journal of Medicinal Mushrooms) még 2001-ben publikált eredményeire, miszerint a női tesztalanyaik fele a gomba megszagolása közben spontán orgazmust élt át.

A két kutató azt feltételezte, hogy a gomba spórái között „hormonszerű vegyületek” lehetnek, amelyek hasonlítanak az emberi neurotranszmitterek között hormonként is szereplő anyagokhoz, amelyek szexuális együttlétkor szabadulnak fel.

Kiemelték, hogy sajnos a gomba szaga semmilyen hatással nincs a férfiakra.