Női mosdó

-

A női mosdó című sorozat tal a rendezőn a fesztivál wécék multikulti környezetét, az utcai budikat, öltözők, színházak titkos búvóhelyét mutatná be, míg másik tervében, a szabadszállási tanyavilág életét dokumentálná..
Női mosdó című 8 részes, egyenként 5 percesre tervezett sorozat: "A régi HBO-s dokumentumfilm " A Taxi hátsó ülésén" egy korszakalkotó film volt. Szerintem nem csak az én életemben. Mint műfaj, megteremtette a kontextusát és a lehetőségét, hogy bármiről lehessen nyíltan beszélni egy intim környezetben. Így mutatott rendkívül mély és átfogó képet ( a teljesség igénye nélkül) az akkori new york-i társadalomról. Itthon az autósinterjúk most reneszánszát élik, de nálunk a taxiban ritkán nyílunk meg, nem vagyunk (még) ennyire barátságosak. Azonban személyes tapasztalatom, és régi vágyam, hogy bemutathassam, hogy micsoda elképesztő hely a NŐI MOSDÓ. Minden titkok színtere."

A "Pusztán az ember" című 30 percesre tervezett filmjéről ezt írja a rendező: "Magyarország közepén terül el az Alföld. Ez a tengersík vidék mára nem az állattenyésztésről, a virágzó tanyavilágról szól. Anonim hollandok vásárolják fel kéz alatt a földeket, és politikusok himihumi ügyleteitől hangos a média. A szabadszállási tanyavilágot szeretném bemutatni. Különös tekintettel az ott élő emberekre. Kosinár János, a balázspusztai tanyagondnok előzetes beleegyezésével körbekalauzol a vidék tanyáin és a bemutat az ott élő embereknek. Ő a fő szál, a rendező elv a bemutatni kívánt történetek között."

Panna ezt írja magáról: "Szerencsém volt, mert a pályám elején a televíziózás, illetve a riportfilmek nagymestereitől tanulhattam. Hamarosan azonban megfogalmazódott bennem a vágy, hogy a saját magam ura lehessek és zabolátlan vízióimnak semmi ne szabhasson határt. Így hoztam létre barátokkal és kollégákkal karöltve saját gyártó cégemet, ahol műfaji korlátok nélkül dolgozhattunk közel 10 évig. Az HBO részére gyártott egész estés dokumentumfilmünkkel a "Varázslatos Gladiátorok"-kal Schiffer Pál díjat nyertünk a 42. Filmszemlén. Gyermekeim születése után tovább nőt bennem a vágy, hogy valami hasznosat hozzak létre azzal az eszközzel, amit úgy hívnak dokumentumfilm."

Panna kedvenc dokumentumfilmjei: Samsara (r: Ron Fricke) Babák, az első év (r: Thomas Balmes) Szerelempatak (r: Sós Ágnes)