Női kézilabda-EHF-kupa: négygólos hátrányban az Érd

-

HÁTTÉR

Négygólos vereséget szenvedett az Érd hazai pályán a Rosztov Don csapatától a női kézilabda-EHF-kupa elődöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.


Női EHF-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Érd–Rosztov Don (orosz) 24-28 (13-15)


Rosszul kezdett az Érd: az esélyesebb rosztovi csapat sorozatban öt gólt lőtt, mire az első hazai válasz megérkezett. A nyolcadik percben, 1-6-os állásnál Szabó Edina időt kért, de nem tudta felrázni együttesét, amely a 10. percre hatgólos hátrányba került (4-10). A folytatásban sikerült faragni a különbségből, a 23. percre két gólra jöttek fel az érdiek (8-10).

Hamarosan újra négyre nőtt az oroszok előnye, ugyanis a vendégek gyors lerohanásaival nem tudtak mit kezdeni az érdiek. Ezzel együtt a mérkőzés felénél Nadine Schatzl időn túli hetesével ismét belátható közelségbe (13-15) került a magyar csapat a rosztoviakhoz.

A 37. percben Klivinyi Kinga lövésével egyenlített az Érd (17-17), majd négy perc múlva újból az oroszok vezettek két góllal (17-19). Küzdött a magyar csapat, ennek eredményeként a 46. percre ismét egyenlő lett az állás (20-20), de a vezetést nem tudta átvenni. A végére egyre több hiba csúszott az Érd játékába, így a rosztoviak fokozatosan elléptek. Többször vezettek öt góllal, előnyükből négy a végéig megmaradt, így számukra nagyon kedvező helyzetből indul majd a rosztovi visszavágó jövő szombaton.


Szombaton játszották még: Muratpasa Belediye (török) – Tvis Holstebro (dán) 25-38 (14-18)