Nincsenek szavak arra, amit a Szeged tett

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

A MOL-Pick Szeged kettős győzelemmel ejtette ki a világ egyik legjobb férfi kézilabdacsapatát, a Rhein-Neckar Löwent a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A negyeddöntőben akár az MKB-MVM Veszprémmel is összekerülhetnek a szegediek.


A német Bundesliga egyik legjobb csapata, a Rhein-Neckar Löwen nem találta meg a MOL-Pick Szeged ellenszerét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének két meccsén. Hazai pályán a németek négygólos vereséget szenvedtek, a szegedi visszavágó félidejében pedig már hétgólos volt a hátrányuk. Végül a Juan Carlos Pastor vezetőedző által spanyolos stílusban játszó MOL-Pick Szeged parádés meccsen másodszor is megverte a Löwent. 31-29-re nyertek a szegediek, azaz összesítésben hat góllal voltak jobbak a németeknél.Ezzel Magyarország az egyetlen, amely két csapatot is delegál a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Ha kedden, Bécsben nem sorsolják össze a szegedieket a Veszprémmel, akkor akár két magyar csapat is lehet a Final Fourban.


Köszönet a szurkolóknak, hiszen két ilyen meccset nagyon nehéz megnyerni, de nekünk a segítségükkel sikerült. A második félidőben volt egy rossz periódusunk, két góllal vezetett a Löwen, a Schmid–Myrhol kapcsolat ellen nem tudtunk védekezni. Ezután változtattunk, visszajöttünk a meccsbe, és megnyertük. Hatalmas munkát jelentett, hogy ki tudjuk ejteni a Löwent, ez pedig egy elismerés számukra is, hiszen kiváló csapatot alkotnak.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője


Mindenekelőtt gratulálok a Szegednek a továbbjutáshoz! Az első mérkőzésen hiányzott Guardiola a védekezésünkből, most itt volt, de nem volt száz százalékos. Talán túl idegesek voltunk, elrontottunk valamit, de a két meccs alapján megérdemelten jutott tovább a Pick. Remélem, hogy ellenfelünk eljut Kölnbe, a Final Fourba!

Nikolaj Jacobsen, a Löwen edzőjeFérfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

MOL-Pick Szeged-Rhein-Neckar Löwen (német) 31-29 (16-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezeti: Krstic, Ljubic (szlovénok).

MOL-Pick Szeged: Sierra - Prodanovics 1, Balogh 8, Bombac 7/3, Zubai 1, Ilyés 1, Källman 3. Csere: Blazevic, Vranjes 2, Robledo 3, Parrondo 2, Vadkerti, Ancsin 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Rhein-Neckar Löwen: Landin - Groetzki 3, Petersson 1, Kneer 1, Guardiola 2, Larsen, Gensheimer 12/3. Csere: Myrhol 5, Schmid 2, du Rietz 1, Reinkind 2. Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen.

Hétméteres: 5/2, ill. 3/3.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc.

Lájkolj minket a Facebookon!