B szintű készültség Magyarországon, több rendőr lesz az utakon

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Fokozottan ellenőrzik a határokat, a repülőtereket és a börtönöket, jelentette be Bakondi György. Azt is mondta, hogy nincs terrorveszély.


Az eddiginél magasabb, B szintű terrorfenyegetettségi szint bevezetéséről döntött a nemzetbiztonsági kabinet szombati, rendkívüli ülésén. A tanácskozás után, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter is, Bakondi György, belbiztonsági főtanácsadó újságíróknak azt mondta, az operatív törzs döntésének értelmében több egyenruhás rendőr lesz az utcákon, köztereken, fokozottan ellenőrzik a repülőteret, a paksi atomerőművet és a börtönöket.


Bakondi György azt mondta, hogy Magyarországon nincs terrorveszély, de ezek az intézkedések szükségesek, hogy a magyar állampolgárok biztonságban érezzék magukat.

Újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy magyar áldozatról továbbra sem tudni, hozzátette, a párizsi nagykövetségen állandó ügyeletet tartanak.

Bakondi György beszélt arról is, hogy megkezdődött az európaihoz hasonló, új terrorfenyegetettségi rendszer jogi kidolgozása, amiről a kormány már a következő, szerdai ülésén tárgyalni fog.