Az órákon is tiltakozásra készülnek az ELTE-n

Fotó: MTI/MTVA / Jászai Csaba

-

Tanárok és diákok tiltakoznak, amiért a minisztérium több egyetemi szakot is megszüntetne az ELTE Társadalomtudományi karán. Este több helyen is hallgatói és oktatói fórumokat tartanak.


A Vs.hu-nak is megerősítette az ELTE Társadalomtudományi karának egyik tanára, hogy „információs sztrájk” van az egyetemen. Ez annyit jelent, hogy az órák elején az intézmény jövőjéről van szó.


Az ELTE-n azután kezdődött sztrájk, hogy kiszivárgott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma több egyetemi szakot is megszüntetne. Így például megszűnne a nemzetközi tanulmányok alapképzés (csak mesterszak formájában maradna meg), a társadalmi tanulmányok BA szak pedig teljesen megszűnne.

A hallgatók hétfő délután 6-ra hallgatói és oktatói fórumot hívtak össze, A Mi akarjuk eldönteni, mit tanulunk! Hallgatói és oktatói fórum című rendezvény Facebook-oldalán jelezték a szervezők, a tiltakozáshoz a szegedi, pázmányos és corvinusos hallgatók is csatlakoztak.

Közben a Műegyetem (BME) Gépészkari Hallgatói Képviselete is közölte, hogy tiltakozik az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzés megszüntetése ellen. Emiatt ők is hallgatói fórumot szerveztek 6 órára, a BME Központi Épületének 51-es előadójába, ahova az érintett óbudai és soproni hallgatókat, oktatókat is várják.