Nincs Ronaldo, nincs parti

Fotó: Getty Images / Shaun Botterill

-

A Bajnokok Ligája első elődöntőjében a visszavágóra hagyott mindent a ManCity és a Real Madrid. Az első meccsen helyzet nem nagyon volt, a taktikai harc hívei tobzódhattak.


Bajnokok Ligája, elődöntő, első meccs:

Manchester City–Real Madrid 0-0

Nagyon fogadkozott a története első BL-elődöntőjére készülő ManCity a meccs előtt, a Real Madridot viszont C. Ronaldo és Benzema sérülése aggaszthatta. Az előbbi nem is vállalta a játékot, az utóbbit pedig le kellett cserélni a szünetben.

Akkor már túl voltunk egy szörnyen lapos első félidőn, melynek java részében a Real irányította a játékot, de mindkét csapat nagyon komolyan vette a biztonságot, ezért nem is történt semmi, azaz egyik kapusnak sem kellett védenie.

Fordulás után is nagy nehezen jöttek csak meg a helyzetecskék, majd a 71. percben Jesé felső lécen landoló fejese jelezte, hogy a Real mégis akar valamit. Modric és Bale átlövéssel próbálkozott, majd Hart nagyot védett Casemiro közeli fejesénél, aztán Pepe közeli lövésénél.Az utolsó percekre visszaesett kicsit az iram, bár azért a City még megmutatta magát De Bruyne (gyenge) lövésével, és (veszélyes) szabadrúgásával. A nagy kérdés, milyen állapotban lesz a visszavágóra C. Ronaldo és Benzema, mert a legerősebb Real egyértelmű esélyes a kedd este látott ManCity ellen.

Szerdán az Atlético Madrid a Bayern Münchent fogadja.