Még egy hétig nem lesz meleg étel az esztergomi kórházban

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A napi háromszori étkezés 3 szendvicset jelent. Az étkezést biztosító cég elviszi a konyhát a kórházból.


Körlevélben tájékoztatta betegeit az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, hogy


nem tudnak melegétkezést biztosítani.

A levél szerint a kórház szerződést bontott az élelmezésért felelős céggel – mondta az egyik beteg rokona a Hír TV-nek. A napi három étkezés három szendvicset jelent, a speciális étrendet igénylők étkeztetését pedig csak a hozzátartozók segítségével tudják megoldani.

A pépes vagy egyéb táplálásra szorulókat és a gyerekeket nem tudják normálisan táplálni, ha hozzátartozójuk nem hoz be ételt – mondta az egyik beteg hozzátartozója.

Nem egyszerű szendvicset, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicseket, gyümölcsöt kapnak a betegek - reagált a hírre az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.Viszik a konyhát is

A szerződésbontást a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd közös megegyezés született. A konyhát teljes egészében leszereli a távozó cég - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.


Augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg ételt a betegeknek, és várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva oldja meg az étkeztetést az intézmény.

Amíg hideg étel lesz, addig a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot adnak.