Nincs megegyezés a Fradi és a szurkolók közt

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

Eredménytelenül zárult a Ferencváros és szurkolóinak tárgyalása, közölte kedden a klub.


A tárgyalásokon a focicsapat vezetői felajánlották a szurkolói csoportoknak, hogy „amennyiben a következő két bajnoki szezonban nem történik botrány, nem tapasztalható elfogadhatatlan viselkedéssorozat a lelátón, a stadionban és annak környékén, akkor a 2018/19-es bajnokságtól a klub megszünteti a kötelező szkennelést, opcionálissá teszi a vénalenyomat megadásához kötött beléptetést”.

A megbeszéléseken ezt az ajánlatot azzal bővítették, hogy a B1, B2, B3 szektorokban a felére csökkentik a jegyek árát. Az FTC emellett jelezte, hogy a szurkolói csoportok által kért pontokból többet is teljesít, például rendszeresen tart ankétot, felfüggeszti a kitiltásokat, visszavonja a kabalasast, összefésüli a meglévő Szurkolói Kódexet a drukkercsoportok javaslataival és rendszeres egyeztetések lesznek a szurkolói csoportok vezetőivel. A vezetőség ígéretet tett arra is, hogy megvizsgálja a biztonsági szolgálat működését és mindent megtesz a panaszok megszüntetéséért.

A közlemény szerint a szurkolói csoportok nemet mondtak a klub ajánlatára és a vénaszkenneres beléptetés megszüntetésére is.

Az FTC mérkőzéseit az elmúlt másfél évben elsősorban a tenyérlenyomatos beléptető rendszer miatt bojkottálták a szurkolói csoportok. Kubatov Gábor klubelnök múlt hétfőn úgy fogalmazott: ameddig van minimális esély a kiegyezésre, dolgozni fog érte, mert a csapatnak szüksége van a remek hangulatra.

A Ferencváros focicsapata április 2-án biztosította be 29. bajnoki címét.