Nincs magyar állampolgár a gyanúsított embercsempészek között

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

-

Korábban arról volt szó, hogy az egyik gyanúsított, akit a kamionban megfulladt menekültek ügyében őrizetbe vettek, magyar személyazonosító okmányokkal rendelkezett.


A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai három bolgár és egy afgán állampolgárt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe csütörtökön az ausztriai A4-es autópályán hagyott, 71 menekült holttestét rejtő teherautó ügyében. A gyanúsítottak között nincs magyar állampolgár. A rendőrség javaslatot tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatására. Hozzátette, hogy az ügyben mintegy 20 további embert hallgattak ki tanúként.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője arról nem beszélt, hogy pontosan hol fogták el a gyanúsítottakat. Beszámolt arról is, hogy házkutatásokat és lefoglalásokat is végeztek, de ezek helyszínét sem közölte. A magyar rendőrség folyamatosan együttműködik az osztrák rendőrséggel a bűncselekmény teljes körű felderítése érdekében – közölte a szóvivő. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügyészség kiemelt ügyként kezeli az eljárást, a nyomozás felett a Kecskeméti Járási Ügyészség fokozott felügyeletet gyakorol.

A csütörtökön Ausztriában megtalált teherautóban 71 menekült fulladt meg, nők és gyerekek is voltak köztük.

Korábbi cikkünket az ügyről itt olvashatja.