Nincs kegyelem Aleppónak

Fotó: AFP / Zein al-Rifai

-

Kíméletlenül bombázzák Aleppót az orosz és a szíriai hadsereg vadászgépei.


A szíriai felkelők utolsó nagyvárosát igyekeznek teljesen elpusztítani. Leromboltak egy kórházat is, hogy ne lehessen kezelni a sebesülteket. Az oroszok élnek azzal a helyzettel, hogy Barack Obama már leköszönőben van, Donald Trump pedig nagyra tartja Vlagyimir Putyint. Az amerikai kormány ugyanakkor nem hagyta szó nélkül a történteket – írja az Euronews.

„Hiteles információink vannak arról, hogy kórházakat bombáznak, ezek olyan helyek, ahol sebesültek fekszenek, azokat bombázzak, akik gyógyulni szeretnének” – mondta John Kirby, a külügyminisztérium szóvivője, majd hozzátette, szerinte lényegtelen, hogy az orosz vagy a szíriai hadseregtől érkeznek a bombák.

A népirtással vádolt Aszad rezsimet mindenben segítik az oroszok, hogy leszámoljanak a lázadókkal, és a formálódó Trump-kabinetben olyan emberek kaphatnak posztokat, akik ezt elnézik. Michael Flynn, a megválasztott elnök nemzetbiztonsági tanácsadója szerint például érdemes összefogni az oroszokkal és elnézni Aszad népirtó tevékenységét.